Over 3DSafeGuard-VL

3DSafeguard-VL is de Vlaamse bijdrage aan het Europese ITEA3-project ‘14034-3DSafeguard’. Het project is het initiatief van een consortium van vijf bedrijven (Xtendit, Fire.be, Seris, CityMesh en Securitas), en twee onderzoeksorganisaties (KULeuven en imec).

Drones in noodsituaties

“Eén van de belangrijkste drone-projecten in Vlaanderen!”

Vlaamse know-how aan het werk

3DSafeguard-VL is de Vlaamse bijdrage aan het Europese ITEA3-project ‘14034-3DSafeguard’. De bedoeling is om op Europees niveau een globale oplossing te creëren die hulpdiensten in gevaarlijke situaties zal helpen om een ​​beter overzicht van de plaats van het incident te krijgen. Dit leidt onvermijdelijk tot een betere reddingscoördinatie, meer veiligheid voor de agenten in het veld en uiteindelijk minder persoonlijke, fysieke en financiële schade als gevolg van een snellere en betere interventie.

Uniek consortium van bedrijven

3DSafeGuard-VL is het initiatief van een consortium van vijf bedrijven (Xtendit, Fire.be, Seris, CityMesh en Securitas), en twee onderzoeksorganisaties (KULeuven en imec) om een ​​nieuwe generatie drones (UAV’s) te bestuderen, te ontwikkelen en te testen in een Proof of Concept. Zie ook Partners voor meer info.

}

Cruciale tijdswinst

De drone zal worden ingezet in de cruciale levensreddende eerste minuten van een ramp of ongeval. Het toestel wordt alvast vooruitgestuurd naar de plaats van de ramp, zodat de reddingswerkers al op de hoogte zijn van de toestand en potentiële moeilijkheden (in real-time) voordat ze ter plaatse aankomen.

Project bijna ten einde

Het project is gestart in mei 2016 en zal eindigen in 2019. Het wordt beschouwd als het belangrijkste Drone (UAV / RPAS) -project van Vlaanderen. Het Vlaamse zelfstandige project, dat zijn oorsprong vindt in het roadmapproject UAV Security Services (Enterprise Agency), heeft zijn valoriseringsbereik uitgebreid met particuliere bewakings- en risicovolle inspectiediensten.

Partners in innovatie

Schrijf je in voor het

Live demo-event @ DronePort!

Op DronePort creëren we een fictief en toch realistisch verkeersincident waarbij een rampoefening met verschillende partners op touw wordt gezet. Plaatsen zijn beperkt en enkel op uitnodiging. Contacteer ons om jouw uitnodiging te krijgen!

Share This